Menu

MÖLLER’S ОМЕГА-3 СИРУП

FOR THE ENTIRE BODY.
FOR THE ENTIRE LIFE.

ОРИГИНАЛНО MÖLLER’S ОМЕГА-3 МАСЛО ОД ЦРН ДРОБ НА БАКАЛАР, 250мл


Додаток во исхраната

MÖLLER’S Омега-3 маслото од црн дроб на бакалар со природен вкус на лимон го дава потребниот дневен внес на Омега-3 и витамините А, Д и Е веќе од 1-та година од раѓање*. 

Индикации

 За нормално здравје

1(една) мала лажичка(5мл) од MÖLLER’S маслото од црн дроб на бакалар содржи 1100мг природни масни киселини Омега-3 (DHA + EPA) и витамини А, Д и Е. DHA и EPA придонесуваат за нормална функција на срцето**. DHA придонесува за одржување на нормална функција на мозокот и видот***.

 Витаминот Д придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем и за одржување на здрави коски.

 Витаминот А придонесува за одржување на здрав вид и нормална функција на имунолошкиот систем.

 Витаминот Е придонесува за заштита на клетките од оксидативен стрес.

 За нормален развој
MÖLLER’S маслото од црн дроб на бакалар е особено богат со DHA. Научните студии покажуваат дека DHA придонесува за нормален развој на мозокот и видот. Витаминот Д придонесува за нормална апсорпција и употреба на калциумот и притоа придонесува за одржување на здрави коски. 

* Во европските држави MÖLLER’S маслото од црн дроб на бакалар се препорачува за употреба веќе од 4-та недела од раѓање.
*Се постигнува со дневен внес од 250мг на DHA и EPA.
*Се постигнува со дневен внес од 250мг на DHA.

 Дозирање и начин на употреба
Препорачана дневна доза за возраст од 1 година до 14 години: 2,5мл.*
Препорачана дневна доза за возраст од 14 години и возрасни: 5мл.*
*Наша препорака е да ја земете вашата дневна доза од MÖLLER’S маслото од црн дроб на бакалар после појадокот.

Според препораките од производителот, MÖLLER’S маслото од црн дроб на бакалар можат да го користат трудници, доилки и постари лица.

*Референтна вредност во ЕУ


По отварањето производот да се чува во фрижидер и да се употреби во рок од 3 месеци.

Норвешки квалитет од 1854 година
MÖLLER’S не прави компромис кога станува збор за квалитетот. Нашето масло од црн дроб на бакалар доаѓа од Арктикот, од свеж бакалар од чистите и ладни води на регионот Лофотен во Норвешка. Ние сме посветени на нашата работа, правејќи ги најдобрите производи за вашето здравје. Како дел од новата програма за квалитет на MÖLLER’S, ние сега имаме неколку природни антиоксиданси кои ги заштитуваат Омега-3 масните киселини во маслото од црн дроб на бакалар.
Така добивате совршен производ, од првата до последната капка!

  

Контакт


 ++38922774101

geoprom@geoprom.com.mk

 /MollersMacedonia