Наградуван вкус

Möller’s маслото од црн дроб на бакалар со години ја добива наградата за супериорен вкус – 2 добиени Мишелин ѕвезди од iTQi Белгија…

Möller’s маслото од црн дроб на бакалар со години ја добива наградата за супериорен вкус – 2 добиени Мишелин ѕвезди од iTQi Белгија (Меѓународниот институт за вкус и квалитет), водечка светска организација посветена на сертифицирање на вкусови на производи за исхрана и пијалок, чии судии се избрани од 15-те најпрестижни европски асоцијации за кулинари и сомелиери.

Möller’s маслото од црн дроб на бакалар беше оценето како “храна и здравје” земајќи го во предвид вкусот, мирисот и сензацијата по голтањето. Совршеноста на производот и наградата е резултат на:

  • Исклучителната чистота на суровината
  • Многу високи стандарди при процесот на производство
  • Строга контрола на квалитет.

Вести од 2021 година

Во 2021 година, жирито на Меѓународниот институт за вкус и квалитет во Брисел (iTQi), составено од 175 експерти, ги додели следниве награди за Möller’s маслото од црн дроб на бакалар:

  • Möller’s масло од црн дроб на бакалар со вкус на лимон – Награда за супериорен вкус – 2 златни ѕвезди
  • Möller’s масло од црн дроб на бакалар со вкус на зелено јаболко – Награда за супериорен вкус – 2 златни ѕвезди
  • Möller’s масло од црн дроб на бакалар Тути-Фрути – Награда за супериорен вкус – 1 златна ѕвезда

За Möller’s

Möller’s се добива од обновливи извори на дивиот арктички бакалар уловен во ладните и чисти води на регионот Лофотен и Вестерален во Норвешка.

Традиционален риболов, лов на бакалар, Норвешка пристаниште, галеби,
Mollers-SLIKA-3

Möller’s за бебиња

Möller’s Омега-3 маслото од црн дроб на бакалар се препорачува за бебиња на возраст од 6 месеци со цел во телото да се внесат есенцијалните масни киселини Омега-3 и витамините А, Д и Е.

Happy children in white shirts in the sky

Möller’s за деца

Möller’s Омега-3 маслото од црн дроб на бакалар е безбеден и се препорачува за користење кај деца со цел во телото да се внесат есенцијалните масни киселини Омега-3 и витамините А, Д и Е.

Mollers SLIKA 2

Möller’s за трудници и доилки

Оригиналното Möller’s Омега-3, масло од црн дроб на бакалар се препорачува и е безбеден за бремени жени и доилки, за да се внесат потребните есенцијални масни киселини Омега-3 и витамините Д, А и Е во телото.

Mollers SLIKA 5

Möller’s за возрасни и постари лица

Оригиналното Möller’s Омега-3 масло од црн дроб на бакалар се препорачува за возрасни и постари лица со цел во телото да се внесат есенцијалните масни киселини Омега-3 и витамините А, Д и Е.

ORKLA_bildepakke_full-14

Од 1854 година

Норвешкиот фармацевт Питер Молер, открил и за прв пат патентирал револуционерен метоод за прочистување и производство на масло од црн дроб на бакалар.

pitermoller

Историја и традиција

Во средината на 19-тиот век, норвешкиот фармацевт Питер Јоахим Молер ги постави темелите за модерно производство на масло од црн дроб од бакалар.

Scroll to Top