Докажани норвешки производи од
1854 година

Möller’s се добива од обновливи извори на дивиот арктички бакалар уловен во ладните и чисти води на регионот Лофотен и Вестерален во Норвешка. 

+215,000 задоволни потрошувачи

Products Filter [TEMP]

Möller’s омега-3 масло од црн дроб на бакалар со вкус на лимон

0-removebg-preview-1

Möller’s омега-3 масло од црн дроб на бакалар тути-фрути

0-removebg-preview-1

Möller’s омега-3 масло од црн дроб на бакалар со вкус на јаболко

0-removebg-preview-1

Möller’s омега-3 рипчиња за џвакање со вкус на јагода

Möller’s омега-3 рипчиња за џвакање со вкус на портокал

Möller’s омега-3 рипчиња за џвакање со вкус на кола

Möller’s тотал

Möller’s форте омега-3

Глобален бренд

Möller’s е достапен во повеќе од 30 различни земји.

Белгија

Бугарија

БиХ

Хрватска

Чешка

Данска

Естониа

Финска

Франција

Грузија

Германија

Грција

Италија

Казахстан

Косово

Латвија

Литванија

Молдавија

С.Македонија

Холандија

Норвешка

Полска

Романија

Србија

Словачка

Сингапур

Шпанија

Шведска

Турција

Виетнам

Молерс мапа на светот, каде е застапен, над 30 држави

Зошто Möller’s?

Од 1854 година ги поддржуваме и поедноставуваме секојдневните здравствени рутини на македонските семејства со омега-3 со најчист квалитет. 

Најважниот дел од секојдневната исхрана на жителите на Норвешка уште од 1854 година

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
Möller’s маслото од црн дроб на бакалар е одобрен и со генерации користен од страна на норвешките семејства.

Денес, Möller’s сеуште е најважен дел од секодневната исхрана на норвешките семејства и број 1 омега-3 бренд.

Добиен од 100% див арктички бакалар

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
Уловен и произведен во Норвешка. Möller’s е 100% оригинален норвешки производ произведен во Норвешка користејќи состојки само со највисок квалитет.

Црниот дроб на бакалар е познат по својата богата содржина на омега- 3(ДХА+ЕПА) масни киселини и витамин Д и А.

Строга и детална контрола на квалитетот

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
Највисок квалитет и контрола. Целата количина на масло кое го користиме е темелно исчистено и рафинирано во неколку чекори и контролирано до осум пати во текот на процесот.

Сите производи на Möller ги следат строгите стандарди за свежина поставени од Codex Standard за рибини масла и GOED (Глобална организација за EPA и DHA Omega-3).

Наградуван вкус

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
Добитник на наградата за супериорен вкус 2023 (Winner of Superior Taste Award 2023). Möller’s маслото од црн дроб на бакалар со години ја добива наградата за супериорен вкус – 2 добиени мишелин ѕвезди од iTQi Белгија (Меѓународниот институт за вкус и квалитет), водечка светска организација посветена на сертифицирање на вкусови на производи за исхрана и пијалоци, чии судии се избрани од 15-те најпрестижни европски асоцијации за кулинари и сомелиери.

Целосна следливост

Möller’s е сертифициран од Friend of the Sea. Friend of the Sea е една од најважните меѓународни, непрофитни организации за сертификација за производи кои потекнуваат само од одржлив риболов.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
Што значи одржлив риболов? Одржливиот риболов вклучува оставање на доволно количество риба во океанот (за да може да се репродуцира) и почитување на живеалиштето.

Кога активностите за риболов се проценуваат независно, се земаат предвид три принципи:

1. Одржливи резерви на риби
2. Минимизирање на влијанието врз животната средина
3. Ефикасно управување со риболов.

Сé од уловеното се користи

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
Црниот дроб на бакалар е нуспроизвод и на тој начин придонесува за искористување на целата риба.

Сите останати остатоци од преработката на рибата понатаму се користат за добивање на биогориво и добиточна храна.

Со правење нуспроизводи од нуспроизводи, нашиот синџир на снабдување е навистина кружен!
Scroll to Top