Од 1854 година

Норвешкиот фармацевт Питер Молер, открил и за прв пат патентирал револуционерен метоод за прочистување и производство на масло од црн дроб на бакалар.

Норвешкиот фармацевт Питер Молер (1793-1869), открил и за прв пат патентирал револуционерен метод за прочистување и производство на масло од црн дроб на бакалар, кој се користи до денешен ден.

Möller’s се продава како додаток во исхраната во аптеките низ Европа уште од 1854 год, и како таков е најдолготраен третман ко се продава ширум Европа.

Норвешкиот див бакалар(нор.Скреи) од страна на WWF(Светски фонд за див свет) и ICES (Меґународен совет за стражуване на морето) се смета како надобар вид на бакалар и исто така е најдобар природен извор на есенцијални масни киселини Омега-3 со значителна количина DHA и ЕРА.

Додека различни видови риба содржат макс. 2,5гр Омега-3 масни киселини на 100гр, норвешкиот црн дроб на бакалар содржи 18,5гр или 7,4 пати повеке.

Möller’s маслото од црн дроб на бакалар поминува низ многу строги контроли за прочистување:

  • Бакаларот се лови во начистите ладни води ширум светот, прекрасниот Лофотен
  • Нивото на ТОКСИНИ и нечистотии e сведено на минимум
  • Маслото поминува низ не помалку од 8 контролни точки
  • Ние користиме шишенце со зелено стакло за да го задржиме квалитетот што е можно подолго.

Маслото од црн дроб на бакалар на Möller’s има важни здравствени придобивки:

  • Омега-3 полинезаситените есенцијални масни киселини, особено DHA и ЕРА, придонесува за правилен развој на мозокот, интелигенцијата, меморијата, способноста за решавање на проблеми, но исто така придонесува за правилна кардиоваскуларната функција, го регулираат холестеролот и триглицеридите.*
  • Витаминот Д придонесува во развојот на здрави коски и заби, но исто така придонесува и за правилна функција на имунолошкиот систем.
  • Витаминот А придонесува за подобрување на визуелната острина, но исто така и за нормална сончева функција.
  • Витаминот Е придонесува за заштита на клетките од оксидативен стрес.

За Möller’s

Möller’s се добива од обновливи извори на дивиот арктички бакалар уловен во ладните и чисти води на регионот Лофотен и Вестерален во Норвешка.

Традиционален риболов, лов на бакалар, Норвешка пристаниште, галеби,
Mollers-SLIKA-3

Möller’s за бебиња

Möller’s Омега-3 маслото од црн дроб на бакалар се препорачува за бебиња на возраст од 6 месеци со цел во телото да се внесат есенцијалните масни киселини Омега-3 и витамините А, Д и Е.

Happy children in white shirts in the sky

Möller’s за деца

Möller’s Омега-3 маслото од црн дроб на бакалар е безбеден и се препорачува за користење кај деца со цел во телото да се внесат есенцијалните масни киселини Омега-3 и витамините А, Д и Е.

Mollers SLIKA 2

Möller’s за трудници и доилки

Оригиналното Möller’s Омега-3, масло од црн дроб на бакалар се препорачува и е безбеден за бремени жени и доилки, за да се внесат потребните есенцијални масни киселини Омега-3 и витамините Д, А и Е во телото.

Mollers SLIKA 5

Möller’s за возрасни и постари лица

Оригиналното Möller’s Омега-3 масло од црн дроб на бакалар се препорачува за возрасни и постари лица со цел во телото да се внесат есенцијалните масни киселини Омега-3 и витамините А, Д и Е.

pitermoller

Историја и традиција

Во средината на 19-тиот век, норвешкиот фармацевт Питер Јоахим Молер ги постави темелите за модерно производство на масло од црн дроб од бакалар.

mollers-slika-7-1

Висококвалитетни суровини

Möller’s масло од црн дроб на бакалар се добива од норвешкиот див арктички бакалар, уловен во регионите Лофотен и Вестерален…

Scroll to Top