Блог

Girl being mad and naughty

Моето дете е хиперактивно ?

Многу деца едноставно “не ги држи место” и не можат да седат мирни, одбиваат да чекаат на ред или имаат проблеми со послушноста и концентрацијата.
mollers-limon

Норвешка го започна најголемиот истражувачки проект за ефектите на маслото од црн дроб на арктички бакалар во битката со Ковид-19 !

Универзитетската болница во Осло го најави почетокот на голем истражувачки проект за да се испита дали маслото од црн дроб на арктички бакалар може да спречи КОВИД-19.
Happy children in white shirts in the sky

Одржување на здрав имунолошки систем кај децата

Првата година во градинка е година во која можете да очекувате дека вашето дете ќе се разболува – многу почесто, а најверојатно и вашето семејство ќе биде заразено.

Молерс – сојузник на целото семејство за силен имунитет

Главната функција на вашиот имунолошки систем е да ги нападне патогените микроорганизми и да го заштити организмот од болести.
Omega 3 hrana

Омега-3 водич: Што да купите и зошто ?

Омега-3 масните киселини се многу важни за вашето здравје. За нормално функционирање, на телото му се неопходни еден голем спектар на незаситени масни киселини…
Blog trigliceridi

Триглицериди во крвта ?

Триглицеридите се масти кои ги има во храната која секојдневно ја консумираме . Откако ќе јадете, триглицеридите се складираат во масните клетки во телото во случај…
Sajkovski Slika

Омега 3 – значењето во здравјето на децата и возрасните – Д-р сци. Александар Сајковски

Најважни омега-3 масни киселини за човекот се алфа-линолеичната (АЛА), еикосапентаеноичната киселина (ЕПА), докосахексаеоничната киселина (ДХА). АЛА има растително потекло.
Scroll to Top