Уникатен процес на производство: од риба, во шише

Orkla Health е една од ретките компании кои произведуваат Омега-3 додатоци во исхраната, која има контрола над секоја фаза од производството…

Orkla Health – производител на Möller’s производите – Број 1 во нордиските земји за производство на додатоци во исхраната базирани на Омега-3, нуди производи со највисок квалитет и чистота потврдени со голем број сертификати за безбедност или индустриски стандарди, вклучувајќи:

  • GMP (Добра Производна Пракса): Највисок стандард за производство и контрола на квалитетот во фармацевтската област
  • HACCP (Стандард за безбедност на храната)
  • Од “Orkla Health Safety Standard”: Orkla Health е дел од Orkla Group и работи во согласност со сите поставени стандарди, многу строги правила, споредливи со Британскиот конзорциум за малопродажба (BRC), признаен ширум светот за управување со квалитетот и контрола во производството на храна.
  • Mattilsynet (Норвешки орган за безбедност на храната): примена на норвешки правила за безбедност на храната
  • ISO 22 000

Orkla Health е една од ретките компании кои произведуваат Омега-3 додатоци во исхраната, која има контрола над секоја фаза од производството, од тоа каде е уловена рибата до затварањето на секое шише – следливост низ целиот производствен процес.

Фабриката во Осло е една од најсовремените во Скандинавија:

  • ги користи најновите технологии за производство и складирање
  • контрола на квалитет во текот на целиот производствен процес
  • сите масла содржани во производите на Möller’s се обработуваат во затворена средина заштитени од оксидација
  • сите масла се зачувани во нивната природна состојба – триглицериди и се преработени со дестилација и молекуларно рафинирање – за да се зачува чистотата и свежината.

За Möller’s

Möller’s се добива од обновливи извори на дивиот арктички бакалар уловен во ладните и чисти води на регионот Лофотен и Вестерален во Норвешка.

Традиционален риболов, лов на бакалар, Норвешка пристаниште, галеби,
Mollers-SLIKA-3

Möller’s за бебиња

Möller’s Омега-3 маслото од црн дроб на бакалар се препорачува за бебиња на возраст од 6 месеци со цел во телото да се внесат есенцијалните масни киселини Омега-3 и витамините А, Д и Е.

Happy children in white shirts in the sky

Möller’s за деца

Möller’s Омега-3 маслото од црн дроб на бакалар е безбеден и се препорачува за користење кај деца со цел во телото да се внесат есенцијалните масни киселини Омега-3 и витамините А, Д и Е.

Mollers SLIKA 2

Möller’s за трудници и доилки

Оригиналното Möller’s Омега-3, масло од црн дроб на бакалар се препорачува и е безбеден за бремени жени и доилки, за да се внесат потребните есенцијални масни киселини Омега-3 и витамините Д, А и Е во телото.

Mollers SLIKA 5

Möller’s за возрасни и постари лица

Оригиналното Möller’s Омега-3 масло од црн дроб на бакалар се препорачува за возрасни и постари лица со цел во телото да се внесат есенцијалните масни киселини Омега-3 и витамините А, Д и Е.

ORKLA_bildepakke_full-14

Од 1854 година

Норвешкиот фармацевт Питер Молер, открил и за прв пат патентирал револуционерен метоод за прочистување и производство на масло од црн дроб на бакалар.

pitermoller

Историја и традиција

Во средината на 19-тиот век, норвешкиот фармацевт Питер Јоахим Молер ги постави темелите за модерно производство на масло од црн дроб од бакалар.

Scroll to Top