Висококвалитетни суровини

Möller’s масло од црн дроб на бакалар се добива од норвешкиот див арктички бакалар, уловен во регионите Лофотен и Вестерален…

За да добиете квалитетни производи, од суштинско значење е да ги користите најдобрите суровини. Со историја од над 160 години, Möller’s има стекнато искуство и обучено генерации експерти за преработка на рибино масло и масло од црн дроб на бакалар. Тие знаат каде можат да најдат квалитетни суровини и како да ги претворат во најдобрите производи.

ДИВ НОРВЕШКИ АРКТИЧКИ БАКАЛАР

Möller’s
масло од црн дроб на бакалар се добива од норвешкиот див арктички бакалар, уловен во регионите Лофотен и Вестерален, на норвешкото крајбрежје на Арктикот, каде што се наоѓаат најчистите ладни води во светот (нивото на токсини и нечистотии е минимално). Бакаларот пристигнува тука помеѓу февруари и април за да се мрести. Потоа се ловат од локалните рибари на контролиран начин – според важечкото законодавство и притоа нема закани за видот. Дури и ако се зема само црниот дроб од бакаларот, ништо не се фрла, остатокот од рибата се користи за храна (се продава во локалните продавници и ресторани).
Бакаларот секојдневно се доставува од локалните риболовци во Лофотен и Вестерален и се обработува во рок од најмногу 24 часа. Црниот дроб на норвешкиот див арктички бакалар е одлична суровина поради големината на црниот дроб, есенцијалните масни киселини Омега-3 (ДХА и ЕПА) и витамин Д. Суровото масло се испраќа во фабриката во Осло, каде што дополнително се чисти и тестира во однос на содржината на омега-3 масни киселини, степенот на чистота, итн.

За Möller’s

Möller’s се добива од обновливи извори на дивиот арктички бакалар уловен во ладните и чисти води на регионот Лофотен и Вестерален во Норвешка.

Традиционален риболов, лов на бакалар, Норвешка пристаниште, галеби,
Mollers-SLIKA-3

Möller’s за бебиња

Möller’s Омега-3 маслото од црн дроб на бакалар се препорачува за бебиња на возраст од 6 месеци со цел во телото да се внесат есенцијалните масни киселини Омега-3 и витамините А, Д и Е.

Happy children in white shirts in the sky

Möller’s за деца

Möller’s Омега-3 маслото од црн дроб на бакалар е безбеден и се препорачува за користење кај деца со цел во телото да се внесат есенцијалните масни киселини Омега-3 и витамините А, Д и Е.

Mollers SLIKA 2

Möller’s за трудници и доилки

Оригиналното Möller’s Омега-3, масло од црн дроб на бакалар се препорачува и е безбеден за бремени жени и доилки, за да се внесат потребните есенцијални масни киселини Омега-3 и витамините Д, А и Е во телото.

Mollers SLIKA 5

Möller’s за возрасни и постари лица

Оригиналното Möller’s Омега-3 масло од црн дроб на бакалар се препорачува за возрасни и постари лица со цел во телото да се внесат есенцијалните масни киселини Омега-3 и витамините А, Д и Е.

ORKLA_bildepakke_full-14

Од 1854 година

Норвешкиот фармацевт Питер Молер, открил и за прв пат патентирал револуционерен метоод за прочистување и производство на масло од црн дроб на бакалар.

pitermoller

Историја и традиција

Во средината на 19-тиот век, норвешкиот фармацевт Питер Јоахим Молер ги постави темелите за модерно производство на масло од црн дроб од бакалар.

Scroll to Top