Möller’s Омега-3 рипчиња со вкус на портокал

Mollers_fishes-orange
Möller’s Омега-3 рипчиња со вкус на портокал

36 гумени рипчиња за џвакање

Möller’s е експерт за природна Омега-3 повеќе од 165 години, а сите негови производи се со исклучителен квалитет. Möller’s Омега-3 рипчињата за џвакање со пријатен вкус на портокал, содржат природни омега-3 есенцијални масни киселини (ДХА и ЕПА) и витамин Д.

Möller’s Омега-3 рипчињата го обезбедуваат потребниот дневен внес на Омега-3 и витамин Д.
Пријатен вкус на портокал кој децата го сакаат.

Без мирис и вкус на риба!
Без вештачки бои!


Дозирање и начин на употреба:

Препорачана дневна доза за возраст од 3 години и возрасни: 2 гумени рипчиња за џвакање на ден.

2 гумени рипчиња содржат:
Концентрирано рибино масло560 мг
Омега-3 масни киселини370 мг
-ДХА (докосахексаеноична киселина) 280 мг
-ЕПА (еикосапентаеноична киселина) 56 мг
Витамин Д10 мкг – 400 и.е. (200% *)
* Референтна вредност во ЕУ

Придонесува за одржување на нормално здравје

ДХА и ЕПА придонесуваат за нормална функција на срцето.

ДХА придонесува за одржување на нормална функција на мозокот и видот.

Витаминот Д придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем и за одржување на нормални заби.

Норвешки квалитет од 1854 година

Möller’s е гаранција за производи со највисок квалитет. Möller’s не прави компромис кога станува збор за квалитетот. Тие содржат Омега-3 од риба, најдобриот документиран извор на омега-3 полинезаситени есенцијални масни киселини. Ние сме целосно посветени на нашата работа, произведувајќи ги најдобрите производи за вашето здравје уште од 1854 година, кога норвешкиот фармацевт Питер Молер го револуционизираше производството на масло од црн дроб на бакалар. Неговата иновација во процесот на екстракција – методот на екстракција со пареа, се користи и до денешен ден и на тој начин добиеното масло е особено прочистено, чувајќи ги сите квалитети на Омега-3 масните киселини и витаминот Д непроменети.

Möller’s – Природно и совршено ❤