Молерс Рипчиња со вкус на јагода

+30 други држави

Möller’s омега-3 рипчиња за џвакање со вкус на кола

36 гумени рипчиња за џвакање со омега-3 (ДХА+ЕПА) и витамин Д

Не можете да ги натерате вашите деца да јадат риба?
Möller’s Омега-3 рипчињата за џвакање со неодолив вкус на кола, ја содржат потребната дневна количина на природни омега-3 есенцијални масни киселини (ДХА+ЕПА) и витамин Д.

Möller’s е експерт за природна Омега-3 од 1854 година, а сите негови производи се со исклучителен квалитет. Möller’s Омега-3 рипчињата за џвакање со неодолив вкус на кола, содржат природни омега-3 есенцијални масни киселини (ДХА и ЕПА) и витамин Д.

Без мирис и вкус на риба!
Без вештачки бои!

Дозирање и начин на употреба

Препорачана дневна доза за возраст од 3 години и возрасни: 2 гумени рипчиња за џвакање на ден.

ДХА и ЕПА придонесуваат за нормална функција на срцето. *
ДХА придонесува за одржување на нормална функција на мозокот и видот. **
Витаминот Д придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем и за одржување на нормални заби.

*Се постигнува со дневен внес од 250мг ДХА и ЕПА
** Се постигнува со дневен внес од 250мг ДХА.

Состав

Ксилитол, сорбитол, концентрирано рибино масло, прочистена вода, желатин, трисодиум цитрат, природна арома-кола, антиоксиданси: јаболкова киселина и аскорбинска киселина, витамин Д(холекалциферол), боја-карамел.

Состав во 2 рипчиња

Омега-3 масни киселини: 370мг
Концентрирано рибино масло: 560мг
ДХА(докосахексаеноична киселина): 280мг
Scroll to Top