Author name: Branislav Gjorgievski

mollers-limon

Норвешка го започна најголемиот истражувачки проект за ефектите на маслото од црн дроб на арктички бакалар во битката со Ковид-19 !

Универзитетската болница во Осло го најави почетокот на голем истражувачки проект за да се испита дали маслото од црн дроб на арктички бакалар може да спречи КОВИД-19.

Норвешка го започна најголемиот истражувачки проект за ефектите на маслото од црн дроб на арктички бакалар во битката со Ковид-19 ! Read More »

Happy children in white shirts in the sky

Одржување на здрав имунолошки систем кај децата

Првата година во градинка е година во која можете да очекувате дека вашето дете ќе се разболува – многу почесто, а најверојатно и вашето семејство ќе биде заразено.

Одржување на здрав имунолошки систем кај децата Read More »

Молерс – сојузник на целото семејство за силен имунитет

Главната функција на вашиот имунолошки систем е да ги нападне патогените микроорганизми и да го заштити организмот од болести.

Молерс – сојузник на целото семејство за силен имунитет Read More »

Sajkovski Slika

Омега 3 – значењето во здравјето на децата и возрасните – Д-р сци. Александар Сајковски

Најважни омега-3 масни киселини за човекот се алфа-линолеичната (АЛА), еикосапентаеноичната киселина (ЕПА), докосахексаеоничната киселина (ДХА). АЛА има растително потекло.

Омега 3 – значењето во здравјето на децата и возрасните – Д-р сци. Александар Сајковски Read More »

Scroll to Top